FAQ

Συχνές ερωτήσεις

1Αγόρασα από το κατάστημα σας το παρακάτω προϊόν και δεν ξέρω πως..
Αφού έχετε διαβάσει τις οδηγίες του κατασκευαστή και συνεχίζετε να έχετε απορίες σχετικά με το προϊόν που αγοράσατε απ το φυσικό ή το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, στείλτε την ερώτηση σας στο email μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό!
2Τι πρέπει να γνωρίζω για να επιλέξω την σωστή βάση για την τηλεόρασή μου;
Για την επιλογή βάσης τις τηλεόρασή σας, εκτός από το βάρος και το μέγεθος της τηλεόρασης σας, πρέπει να έχετε υπόψιν ακόμα μια παράμετρο για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα συμβατότητας. Συχνά αναφέρεται ως μέγεθος VESA (ή μοτίβο) και υποδεικνύει τη θέση των τεσσάρων οπών τοποθέτησης στο πίσω μέρος της τηλεόρασης σας. Χωρίς να γνωρίζετε το μέγεθος VESA της τηλεόρασης σας, το πιθανότερο είναι να κάνετε λάθος αγορά και να αγοράσετε μια βάση που δεν ταιριάζει στην οθόνη σας.
3Τι είναι αυτό το VESA ή VESA STANDARD;
Το VESA είναι ένα ακρωνύμιο για την Ένωση Ηλεκτρονικών Προτύπων Ηλεκτρονικών Προϊόντων (Video Electronics Standards Association), μια ομάδα από πάνω από 300 εταιρείες που συναντήθηκαν για να καθιερώσουν ορισμένα πρότυπα στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Ένα από αυτά τα πρότυπα καλύπτει τα προαναφερθέντα μοτίβα οπών τοποθέτησης που βρίσκονται στο πίσω μέρος της τηλεόρασης σας και τα οποία μπορείτε επίσης να δείτε ως Interface Mounting Interface (FDMI) ή VISA Standard Interface Mounting (MIS). Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων και τηλεόρασης ακολουθούν αυτές τις τυποποιημένες θέσεις βιδών για να εξασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους είναι συμβατά μεταξύ τους. 50x50, 75x75, 100x100, 200x200, 300x300, 400x200 και 400x400 mm είναι μερικές από τις ποίο συνηθισμένες διαστάσεις.
4Θέλω να παρακολουθώ το έναν συγκεκριμένο χώρο όταν λείπω από αυτόν. Τι θα χρειαστώ;
Σε γενικές γραμμές θα χρειαστείτε μια Cloud κάμερα. Διαθέτουμε κάμερες τέτοιου τύπου που ρυθμίζονται εύκολα χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Πολλές από αυτές τις κάμερες διαθέτουν αμφίδρομο ήχο και μπορείτε να ακούτε αλλά και να μιλάτε με όποιον βρίσκεται στο χώρο σας. Διαθέτουν επίσης δική τους εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάστε στο κινητό σας από το App Store για κινητά iphone ή από το Google Store για τα κινητά adroid.
5Για να βλέπω τον χώρο μου απομακρυσμένα πρέπει να είμαι συνδεδεμένος στο internet;
Ναι. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δείτε την εικόνα, να ακούσετε τον ήχο ή να κινήσετε την (ρομποτική) κάμερα σας. Επίσης το κινητό, το tablet ή ο υπολογιστής που θα χρησιμοποιείτε για να ελέγχετε τον χώρο σας από μακριά μεσώ τις εφαρμογής της κάμερας η του καταγραφικού σας πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ.
6Πόσο κοστίζει ένας συναγερμός;
Αυτή είναι μια πολύ συχνή ερώτηση που γίνεται στο φυσικό μας κατάστημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμή. Η τιμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως από το αν ο συναγερμός θα είναι ασύρματος η ενσύρματος, από τον αριθμό τον περιφερειακών που απαιτούνται (ανιχνευτές κίνησης, μαγνητικές επαφές) και από άλλα πολλά.
7Οι ασύρματοι συναγερμοί είναι ασφαλής;
Ναι είναι. Επώνυμοι συναγερμοί όπως BOSCH και AJAX για παράδειγμα είναι πιστοποιημένοι συναγερμοί με Grade2 που είναι ο μέγιστος βαθμός ασφαλείας για τα ασύρματα συστήματα.
8Ποιοί είναι οι βαθμοί ασφαλείας; Τι είναι το Grade..;
Oi βαθμοί ασφαλείας είναι Grade 1: Αφορά ιδιοκτησίες όπως μικρές εξοχικές κατοικίες με μικρής αξίας προϊόντα που δεν είναι απαραίτητη η ασφάλιση τους, δεν έλκουν εύκολα διαρρήκτες με γνώσεις αλλά διαρρήκτες μικροκλοπών. Grade 2: Αφορά ιδιοκτησίες μεσαίου κινδύνου όπως μικρά καταστήματα και οικίες με μικρό εμπόρευμα και χρηματικά ποσά εντός, που έλκουν διαρρήκτες με εμπειρία στα συστήματα συναγερμού πού πολλές αρκετές φορές έχουνε εξοπλισμό για να παρακάμψουν έναν απλό συναγερμό. Αφορά κυρίως οικίες και μικρές επιχειρήσεις. Grade 3: Αφορά ιδιοκτησίες που περιέχουν αντικείμενα μεγάλης αξίας. Ελκουν επαγκελματίες διαρρήκτες με μεγάλη γνώση σε συστήματα συναγερμού και εξοπλισμό να εισβάλλουν στον χώρο. Ιδιοκτησίες τέτοιες είναι μέγάλα σπίτια, βίλλες αλλά και εμπορικά καταστήματα. Grade 4: Για ιδιοκτησίες και χώρους υψίστου κινδύνου που περιέχουν αντικείμενα πολύ μεγάλης αξίας. Οι διαρρήκτες σχεδιάζουν την διάρρηξη πολύ ποίο πριν, έχουν πολύ καλή γνώση στα συστημάτων συναγερμού και έχουν τα εργαλεία που θα διευκολύνουν στην πρόσβαση τους στον χώρο. Ιδιοκτησίες αυτού του τύπου είναι τράπεζες, κοσμηματοπωλεία, μουσεία, κ.λ.π.
9Χρειάζεται ειδική άδεια για την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας;
Σύμφωνα με τον νόμο, 2518/1997(ΦΕΚ 164 Α ): Μελέτη, Εγκατάσταση, Επίβλεψη και Συντήρηση ενός συστήματος ασφαλείας, συναγερμού, μπορεί να κάνει μόνο όποιος είναι κάτοχος Αδείας Β. Κάποιος που κατέχει την άδεια αυτή, εκτός των απαραίτητων πτυχίων που αποδεικνύουν τις γνώσεις του, έχει προσκομίσει πιστοποιητικό κρατικού νοσηλευτικού ιδρύματος υπογεγραμμένο από ψυχίατρο, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, αντίγραφο ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης, πιστοποιητικό πρωτοδικείου ότι δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση. Αυτά έχουν κατατεθεί στην Υποδιεύθυνση ή στο Τμήμα Ασφάλειας και όπου δεν υπάρχουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και έχουν ελεγχθεί. Έτσι όταν αποφασίσετε να τοποθετήστε ένα σύστημα συναγερμού ή ένα κλειστό κύκλωμα καταγραφής ζητήστε από τον τεχνικό να σας δείξει την άδεια του για να είστε σίγουροι πως δεν έχετε στο σπίτι σας κάποιον άσχετο με το αντικείμενο ή κάποιο κακοποιό στοιχείο.
10
ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

KONTIS SECURITY SYSTEMS

Αδειούχος Εγκαταστάτης


Αριθμ Πρωτ:1020/41539/1-α